tag:blogger.com,1999:blog-84433914690206661412024-03-14T06:23:03.045+00:00ByCristeenacristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.comBlogger43125tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-55477393996090156082018-04-01T21:26:00.001+01:002018-04-01T21:28:56.783+01:00Vinuri portugheze: Cartuxa
Cartuxa-Rezerva 2011 &cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-3442569170790631752018-04-01T20:05:00.004+01:002018-04-01T20:05:46.405+01:00Paste Fericite!
Am ajuns in sfarsit din vacanta si am intrat direct in sarbatorile pascale. In ultima vreme am lipsit de aici dar nu am vrut sa uit sa urez oricui trece pragul blogului meu modest PASTE BINECUVANTATE!!
Anul asta am petrecut Pastele in linistea familiei restranse din Portugalia-doar eu si Jose -fiind alaturi de cei dragi doar de la distanta. Dar in suflet cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-81296939364218888392018-01-18T10:01:00.000+00:002018-01-27T11:50:17.037+00:00Jurnal de dieta (III)
18 Ianuarie 2018
A trecut ceva vreme de cand am decis sa fac o schimbare in viata mea-sa slabesc acele kilograme care erau cu mult in plus si care ma faceau nefericita si nemultumita de mine insami. Daca ati citit celelalte doua articole postate anul trecut aici veti vedea ca am pornit de la 78 kilograme in aprilie 2017 si sunt atat de mandra de mine ca am reusit sa dau jos mult si sanatos cu cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-88531663450780220832018-01-04T15:09:00.003+00:002018-01-04T19:46:45.617+00:00Vinuri portugheze : Grous
Va plac vinurile tari si aromate? Ati incercat vinurile portugheze? Dupa cum am mai spus eu am devenit pasionata de vinuri -in special vinuri bune si am avut ocazia sa degust diverse soiuri si marci ,mai ales portugheze. Va marturisesc ca pentru mine vinurile portugheze sunt cele mai bune.
Recent am acompaniat un minunat pranz pe baza de carne de miel cu acest vin: Grous .Acesta face cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-2227732771649382122018-01-04T14:14:00.003+00:002018-04-01T20:18:52.965+01:00Urari pentru 2018
An Nou Fericit!!
Asta e primul lucru pe care vi-l doresc pentru noul an in care am pasit : FERICIRE si mai mult- sa aveti sanatate,prosperitate, succes si multi oameni iubiti in jurul vostru! Un an nou mai bun!
cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-55597227933239185272017-12-02T22:53:00.003+00:002017-12-02T22:53:43.289+00:00Despre cicolata
Cui nu ii place aceasta ispita dulce minunata care se numeste Ciocolata? Cred ca nu exista o singura persoana pe fata terei sa spuna ca nu ii place sau ca nu a incercat niciodata sa guste indiferent de tip, produs sau culoare. Eu personal ador ciocolata desi, trebuie sa marturisesc, incerc sa evit cat mai mult sa cumpar si sa o mananc (motive de a nu punei n greutate). Mananc cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-59601648970908704592017-12-02T12:56:00.000+00:002017-12-02T22:59:50.456+00:00Decembrie cu iz de speranta si pace
Mult asteptatul Decembrie a sosit ieri cu bucuria bradutului si a focului vesel din semineu.Ca sa nu mai spunem de weekendul prelungit datorita sarbatorii nationale de 1 Decembrie. Desi nu sunt in Romania sa sarbatorim ziua nationala , in Portugalia sarbatorim restaurarea independentei si prin urmare e zi libera la nivel national-mai mult cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-22774051626479460282017-11-05T17:29:00.001+00:002017-12-02T21:23:49.615+00:00Impresii din Danemarca
Danemarca e una din tarile mele preferate unde sper sa am ocazia sa mai merg curand.O tara tipica nordica, cu caracteristici atat de diferita de celelalte tari din alte regiuni europene cu care eram obisnuita pana acum. Am avut norocul si
oportunitatea sa calatoresc in Danemarca
de doua ori cu sotul meu datorita unui proiect european in care el il are cu scoala unde el lucreaza . Elcristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-62414963290159423042017-10-30T10:00:00.000+00:002017-12-02T21:25:22.782+00:00Retrospectiva verii
Calendaristic e toamna tarzie dar vremea de afara inca aduce a vara. Daca nu ar fi reinceperea rutinii din timpul anului scolar si data zilnica scrisa in coltul stang al tablei as spune ca inca suntem in vara . Cred ca e primul an in care toamna si vremea rece intarzie atat sa vina-ploaia se incapataneaza sa se lase inca asteptata si incendiile incep sa fie din ce in ce mai cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-45903398490969423372017-07-21T17:17:00.001+01:002017-09-02T10:10:22.955+01:00Plajele din Portugalia: Mira
Plaja Mira face parte din lista plajelor unde am avut ocazia sa merg de mai multe ori aici in Portugalia. Nu e o plaja chic, stilata dar pe mine m-a acaparat personalitatea locala intalnita aici, traditiile portugheze care marcheaza locul si salbaticia plajei. Oceanul aici apare in toata splendoarea lui-mirific si salbatic.
Capela plajei Mira
cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-67255723070090857662017-07-02T15:37:00.000+01:002017-12-02T23:00:36.011+00:00Motive pentru a merge mai departe
Sunt zile cand e atat de greu sa ma ridic din pat si sa infrunt realitatea inconjuratoare,prezentul, viata insasi.Intrebarea De ce? De ce eu? De ce mie??? ma bantuie si ma uit la mine insami si ma mir cum am ajuns aici, cum am supravietuit atator furtuni si vijelii ce m-au lovit in viata. Oare cum am reusit sa supravietuiesc durerilor provocate de pierderea micutelor mele? Si portcristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-44468953914808126432017-06-30T14:59:00.004+01:002017-10-30T10:03:59.668+00:00Sardine la gratar cu salata de ardei copti In trecut sardinele erau considerati cei mai ieftini pesti , mancarea celor saraci in Portugalia si nu se recomanda consumarea lui din motive de sanatate. In ziua de azi acest peste a devenit un lux -nu e ieftin deloc-sunt perioade cand un kilogram atinge 9 -10 euro si totodata e considerat a fi foarte sanatos . Deci e pestele favorit al portughezilor si este vedeta multor cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-54276409822351135542017-06-30T14:34:00.000+01:002017-09-02T10:11:26.911+01:00TiramisuTiramisu e cel mai popular desert italian si cel mai apreciat in toata lumea. Si bineinteles face parte din lista retetelor favorite in casa la noi. Va prezint varianta mea de Tiramisu-pur si simplu perfect.
Ingrediente:
200 gr piscoturi
500 gr branza mascarpone
80 gr zahar
5 galbenusuri
3 albusuri
putina sare
1 cana mare cafea espresso tare
putin bayley or lichior Amaretto
cacao
cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-24507222210270756422017-06-21T16:43:00.002+01:002017-06-30T14:06:18.931+01:00Vinurile Adegamãe (Regiunea Tejo)
Vi-am mai spus ca ador vinurile? E una din pasiunile mele-sa beau un vin bun intr-o companie la fel de buna. In ultimii ani am avut ocazia de a incerca vinuri foarte bune, de calitate si totodata am invatat sa disting castele, tipurile si cum sa le beau corect in functie de mancare, perioada si temperatura. Totodata am descoperit ca vinurile portugheze sunt fantastice si mereu sunt cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-43013647840125969262017-06-21T15:32:00.001+01:002017-10-30T10:04:34.344+00:00Iepure cu vin rosu si rozmarinIn ultimii ani am descoperit carnea de iepure si am invatat sa o gatesc corect astfel incat sa ii pun i valoare calitatile. E o carne usoara si sanatoasa si ideal e sa o gatiti cu tocanita. Nu uitati ca si combinatia de condimente e foarte importanta-poate fi un esec sau poate iesi un deliciu. Reteta asta e deosebit de aromata-am utilizat rozmarin si chimin.
Ingrediente:
1 iepure
ulei decristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-79095847044911477092017-06-21T15:00:00.000+01:002017-10-30T10:05:10.372+00:00Milkshake de capsuni si bananeE inca sezonul bananelor si cu caldura de afara un milkshake rece si cu aroma de menta e mereu binevenit ca si o gustare sau la micul dejun. Sunt in perioada de incercat diverse combinatii si am sa va prezint unele din cele mai delicioase shake-uri facute de mine. azi e randul capsunilor-o bautira fina si nutritiva-milkshake.
Ingrediente:
cca 250 gr capsuni bine coapte
1 banana bine copata
1cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-90200812946912373002017-06-21T14:36:00.003+01:002017-10-30T10:05:40.681+00:00Pipote de pui picanteEu fac mereu pipotele dupa reteta de mai jos si le servesc ori ca si gustare (cu paine si bere) ori ca si fel principal (alaturi de cartofi piure, mamaliga sau cu orez fiert in tocanita). Incercati reteta propusa si va asigur ca veti adora pipotele facute asa.
Ingrediente:
1 kg pipote de pui
1 ceapa mare
ulei de masline
foaie de dafin, sare, piper, sos tabasco
1/2 pahar vin alb
3 catei de cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-20964216961947289452017-06-19T16:51:00.002+01:002017-07-21T17:21:13.041+01:00Plajele din Portugalia:Peniche si Baleal Portugalia e o tara atlantica, fascinanta si plina de viata. E o destinatie turistica tot mai populara datorita plajelor intinse , frumoase , izolate si salbatice dar si datorita oraselor medievale, pline de istorie si mister. Dar o sa incep prin a va prezenta unele plaje unde obisnuiesc sa merg si care fac parte din preferintele mele . Oceanul e unic-salbatic, cu valuri uriase si uneori prea cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-1421098635313741472017-06-19T15:36:00.004+01:002017-06-30T14:08:16.756+01:00Vara cu canicula si incendii
Vara abia a inceput si ne-am trezit cu canicula peste noi -si cand zic canicula nu glumesc. Am avut zilele astea pana la 46 grade la umbra. Si Santarém se spune ca e cel mai cald oras din Portugalia. Detest caldura asta-unicul loc unde se poate suporta zilele astea caldura ireala de afara e la plaja unde temperaturile sunt mai decente. Sambata ne-am refugiatcristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-21489865973285581142017-06-10T23:29:00.001+01:002017-10-30T10:06:18.331+00:00Quiche cu ciuperci si bacon
Imi place sa fac aceste tarte deoarece sunt ideale pentru o cina usoara , mai ales vara sau pentru un picnic, deoarece e buna si calda si rece. Uneori optez sa o servesc alaturi de un sos de rosii sau cu salata-depinde de umplutura. Si apoi faptul ca se face repede si ia ingrediente accesibile e un alt atu.
Ingrediente:
1 aluat de tarta
1 ceapa
200 gr ciuperci proaspate
1cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-89108724605426208582017-06-10T23:02:00.000+01:002017-06-30T14:09:13.530+01:00Vinuri : Falcoaria (2013)-vin rosu
Falcoaria (2013)
Deoarece sunt pasionata de vinuri bune am hotarat sa povestesc putin despre vinurile gustate si care mi-au placut. Se stie ca vinurile din Portugalia sunt printre cele mai bune si , sincera sa fiu, de cand sunt in Portugalia, am inceput sa cunosc multe despre vinuri-caste, aroma, vechime, calitate ,regiune, procent de alcool, etc. Si totodata am inceput sa fiu indragostita de cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-591892476504163782017-06-10T13:36:00.002+01:002018-01-18T09:42:55.245+00:00Sa cunoastem Portugalia -Trás os montes
Jurnal de calatorie: Trás os Montes (Regua, Lamego, Vidago, Chaves)-Mai 2017
Trás os Montes e una din regiunile muntoase cele mai frumoase din Portugalia. Cand vorbim de Portugalia ne gandim mai mult la plajele intinse ,stancoase si impanzite de turisti, dar in realitate Portugalia e mult mai mult de atat. De cand sunt aici (de 6 ani deja) mereu descopar un colt nou, mereu descoparcristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-61053703056997925552017-06-09T21:55:00.001+01:002017-10-30T10:06:50.256+00:00Supa crema de rosii cu ouAstazi la cina am avut supa de rosii cremoasa si imbunatatita cu ou si bacon crocant -o minunatie!
Ingrediente:(3-4 persoane)
5 rosii medii bine coapte si moi
1 ceapa
3 catei de usturoi
1/4 dovlecel zucchini
2 linguri pasta de rosii
2-3 morcovi
o felie de ardei rosu
1 cartof mic
putin busuioc verde proaspat
sare, o lingura zahar
ulei de masline
1/2 cub de pui concentrat
4 oua
4 felii cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-92215019084594294082017-06-09T21:28:00.001+01:002017-10-30T10:07:24.071+00:00Gnocchi cu bacalhau si sos de rosii Aceste paste sunt perfecte alaturi de un sos de rosii cu aroma de busuioc -eu am incercat sa il imbunatatesc cu putin cod bacalhau. Rezultatul a fost foarte apreciat, intrand pe lista favoritelor in materie de paste.daca aveti timp eu va reocmand sa faceti gnocchi de casa, proapete.
Ingrediente (2 persoane):
1 bucata cod bacalhau (sarat si uscat)
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
2 cristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8443391469020666141.post-32668027026267047642017-06-04T20:00:00.003+01:002017-10-30T10:07:46.905+00:00Aperol SpritzA inceput sezonul coctailurilor si al alintarilor de vara. Sunt mare fan al Ginului tonic, al Mohito-ului sau al Caipirinhei. Dar vara asta am inceput sezonul cu o bautura ce imi aduce aminte de Viena . Anul trecut am baut pentru prima data Aperol Spritz-o bautura refrescanta si foarte buna. Am invatat reteta si astazi am facut aceste minunatii . Uite si reteta!
Ingrediente: (pentru un paharcristinahttp://www.blogger.com/profile/03566326734355018494noreply@blogger.com0