12 mai 2017

Brownies de ciocolata

Iata o reteta clasica de Brownie -celebra prajitura americana cu multa ciocolata. Are o textura umida si cremoasa si un gust...mmmmm....ca iti vine sa tot mananci. Incercati-o cu incredere! Nu are cum sa nu iti placa.


Ingrediente:


  • 4 oua
  • 115 gr faina
  • 1 lta praf de copt
  • 220 gr ciocolata neagra
  • 150 gr margarina (sau unt)
  • 70 ml ulei
  • 280 gr zahar tos

Mod de preparare:

1. Pregatim o tava patrata (nu foarte mare) sau rotunda (eu din asta am folosit, pentru tort)-o ungem cu margarina si punem hartie de copt.

2. Intr-un ibric topim ciocolata cu margarina ,zaharul si uleiul, la foc mic , amestecand cu un tel.Cand sunt omogene luam de pe foc si dam deoparte sa se raceasca putin.

3.Batem ouale cu un tel si le aduagam treptat la ciocolata topita si racita, amestecand cu telul .Apoi punem faina amestecata in prealabil cu praful de copt. 

4. Turnam in tava si dam la cuptorul incins pentru cca 25-30 minute (180 grade). Avem grija sa nu fie prea seaca prajitura-lasati-o putin umida ,cremoasa. Servim cand e rece alaturi de inghetata sau simpla. 














Vinuri portugheze: Cartuxa