10 mai 2017

Piept de pui cu legume si sos de soia

Sincera sa fiu reteta asta am facut-o la nimereala-am adunat legumele de prin frigider si am incercat sa fac un fel de mancare din piept de pui si legume intr-un mod diferit -ma plictisisem de traditionalele legume simple trase la tigaie sau fierte (cum spuneam mai sus sunt la dieta-deci e nevoie sa combin carnea sau pestele cu legume si sa elimin orezul, pastele si cartofii din dieta zilnica) Va recomand reteta asta delicioasa-mie mi-a placut tare mult, drept pentru care trebuie neaparat sa o sciru sa nu uit ce am pus in ea :D

Ingrediente (2 persoane)


  • 1 piept mare de pui 
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 vanata medie
  • 1/4 curgette (dovlecel)
  • 2 rosii medii
  • 6-8 ciuperci proaspete
  • 2 linguri pasta de tomate
  • frunze de busuioc proaspete 
  • frunze de patrunjel verde proaspat
  • ulei de masline
  • putin vin alb
  • sare, piper
  • 1 ardei mic iute (piri-piri)
  • 1 lingura sos de soia
  • putin ghimbir proaspat ras

Mod de preparare:

  1. Pieptul de pui se taie fasii mici (ca la Stroganov)-il temperam cu sare, piper alb macinat, usturoi , ulei de masline si putin vin. Se lasa cateva ore macar sa se marineze si sa se patrunda gusturile.
  2. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline prajim carnea pana prinde putina culoare, apoi scoatem intr-un vas.
  3. Intre timp preparam legumele: tocam ceapa marunt, la fel si usturoiul; vanata si dovlecelul se taie cubulete, cu coaja cu tot; ardeiul se taie fasii mici sau cubulete-dupa preferinta; ciupercile se taie felii; rosiile proaspete si bine coapte se tau si ele cubulete
  4. In aceeasi tigaie in care am rumenit carnea punem inca putin ulei de masline si calim ceapa cu usturoiul  si ardeiul pana se inmoaie putin (sa nu o ardeti)-punem vanata si mai adaugam la nevoie ulei de masline-adaugam sare, piper si amestecam putin . Dupa cca 3 minute adaugam dovlecelul si dupa inca 3 minute punem si ciupercile si rosiile. Amestecam cu grija, mai aduagam sare si piper la nevoie si la final, cand legumele sunt bine inmuiate punem pasta de tomate, ardei iute, putin sos de soia si razuim putin ghimbir. La final tocam busuioc si patrunjel proaspat -nu mult-cateva crengute doar.
  5. Adaugam carnea si servim . 
  6. E foarte bun simplu sau impreuna cu taitei chinezesti sau orez .

Vinuri portugheze: Cartuxa