12 mai 2017

Ciorba de perisoare (1)

Reteta asta am facut-o fara smantana-cu multe legume si perisoare de carne. Va spun sincer ca ciorba asta e preferata noastra !



Ingrediente:


  • 200 gr carne tocata (amestec de vaca cu porc)
  • 1 ou
  • 2 linguri orez
  • sare, piper, delikat
  • 3 morcovi
  • 1 patrunkel
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 maini de  mazare
  • 2 cartofi
  • o bucata mica de varza dulce
  • 1 rosie mare si bine coapta
  • 1/2 cutie cu rosii decojite
  • putin otet,sare,patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

1. Pentru a face perisoarele avem nevoie de carne tocata deja si o amestecam cu oul , orezul, sare, piper si putina verdeata tocata. daca va place puteti pune putin delikat. Dam deoparte pana rpegatim legumele.

2. Curatam si spalam bine toate legumele. Morcovii si patrunjelul le dam pe razatoare; ceapa , ardeii si rosiile se tau cubulete; cartofii se tau cubulete potrivite sau razuiti (eu i-am razuit); varza se toata si ea marunt.

3. Intr-o oala punem morcovii ,patrunjelul si ceapa la calit putin in ulei de masline, cat sa prinda culoare; adaugam ardeiul si acoperim oala sa se inabuseasca putin legumele. Apoi turnam apa fierbinte. Punem sare si eventual jumate cub knorr si lasma sa dea in clocot.

4. Cand incepe sa fiarba punem in supa perisoarele facute potrivit de mici si la final punem varza si mazarea; lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele. Rosiile din conserva se paseaza in blender si la final turnam peste ciorba.

5. La final punem patrunjel verde si stingem focul.







Vinuri portugheze: Cartuxa