11 mai 2017

Bruschete cu rosii

Pentru ca vine vara si pentru ca o gustare usoara e mereu binevenita, va recomand aceasta reteta traditionala italiana de bruschete. Va spun sincer ca sunt printre preferatele mele.Secretul sa iasa bune e sa folositi rosii proaspete si bine coapte-daca e posibil culese din gradina proprie (daca aveti luxul asta) , busuioc proaspat si un ulei de masline de buna calitate.




Ingrediente:

- 1 bagheta mare de paine (sau 3 mici)
 - 2 catei de usturoi
 - 3 rosii coapte
 - cateva resii cherry
 - putina ceapa
 - ulei de masline
 - sare (flor de sal)
 - busuioc proaspat
 - putin otet 

Mod de preparare:

1. Se tau rosiile cubulete si le amestecam cu ceapa tocata fin, busuioc tocat si el fin, sare si stropim cu ulei de masline de buna claitate (extra virgin). Punem cativa stropi de otet si dam deoparte pana pregatim feliile de bagheta.

2. Taiem bagheta felii potrivit de groase si le prajim -in prajitorul electric sau le punem in cuptor intr-o tava la grill-intorcandu-le pe ambele parti.

3. Cat sunt inca fierbinti le frecam cu usturoiul si cand servim la masa punem amestecul de rosii deasupra si mai stropim cu putin ulei de masline si presaram cu flor de sal.

4. Dupa preferinta puteti razui putin parmezan deasupra.



Vinuri portugheze: Cartuxa