9 iunie 2017

Gnocchi cu bacalhau si sos de rosii

Aceste paste sunt perfecte alaturi de un sos de rosii cu aroma de busuioc -eu am incercat sa il imbunatatesc cu putin cod bacalhau. Rezultatul a fost foarte apreciat, intrand pe lista favoritelor in materie de paste.daca aveti timp eu va reocmand sa faceti gnocchi de casa, proapete.


Ingrediente (2 persoane): 


  • 1 bucata cod bacalhau (sarat si uscat)
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rosii bine coapte
  • 1/2 cutie de rosii in conserva
  • 3 linguri pasta de rosii
  • ulei de masline
  • sare, piper, putin zahar
  • busuioc verde proaspat
  • 1 pachet gnocchi proaspete
  • parmezan 

Mod de rpeparare: 

  1. Pregatim mai intai pestele: alegem pestele deja inmuiat in apa rece -il fierbem in apa rece (fara sare) cca 10 minute si il scoatem intr-o farfurie si il farmaitam cu grija , scotand oasele.
  2. Ceapa se toaca marunt si o punem la clait intr-o cratita cu ulei de masline-adaugam apoi usturoiul maruntit si dupa 1 minute punem rosiile tocate cubulete marunte, o parte  din conserva zdrobite bine. Amestecam si punem sare, zahar si piper. Cealalta parte din conserva o mixam in blender impreuna cu cateva frunze de busuioc verde si un catel de usturoi si il turnam la sosul din cratita. Lasam sa fiarba la foc mic cca 15 minute-apoi adaugam pestele si mai lasma 10 minute, amestecand cu grija si adaugand putina apa la nevoie,
  3. pastele se fierb cand sosule  aproape gata -le fierbem putin, respectand timpul scris pe pachet si le strecuram , apoi le turnam in sosul din cratita, presarand cu busuioc proaspat tocat marunt . servim cu parmezan razuit deasupra cu generozitate.
  4. Nu uitati vinul alb sau rozé.



Vinuri portugheze: Cartuxa