10 iunie 2017

Quiche cu ciuperci si bacon


Imi place sa fac aceste tarte deoarece sunt ideale pentru o cina usoara , mai ales vara sau pentru un picnic, deoarece e buna si calda si rece. Uneori optez sa o servesc alaturi de un sos de rosii sau cu salata-depinde de umplutura. Si apoi faptul ca se face repede si ia ingrediente accesibile e un alt atu.



Ingrediente:


  • 1 aluat de tarta 
  • 1 ceapa 
  • 200 gr ciuperci proaspate
  • 1/4 ardei gras verde
  • 1/4 ardei gras rosu
  • 1/4 ardei gras galben
  • 250 gr bacon afumat
  • 150 gr cascaval
  • ulei de masline
  • putin busuioc uscat
  • sare, piper, nucsoara
  • patrunjel verde
  • 5 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru gatit

Mod de preparare:

1. Ceapa se toaca marunt si o punem intr.o tigaie la calit cu ulei de masline; aduagam ardeii taiati cubulete si dupa 3-5 minute punem si ciupercile laminate. Condimentam cu sare, piper, busuioc uscat. Amestecam si lasam pana  scade lichidul lasat de legume. Lasam sa se raceasca putin pana preparam forma .





2. Baconul il prajim pana devine rumenit; branza se taie cubulete

3. Forma de tarta se imbraca cu aluatul pentru tarta - punem legumele stoarse bine ,presaram baconul si branza si turnam sosul  facut din ouale batute amestecate cu laptele si smantana.Punem sare, piper alb si nucsoara in sos si apoi turnam peste legumele din forma de tarta. 







4. Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana devine rumen deasupra si se solidifica. 

Vinuri portugheze: Cartuxa