3 iunie 2017

Pui fricasé

O tocanita de pui cu un sos fin, aromat si delicios! Merita incercat. La mine aceasta reteta face parte din topul preferintelor de preparare a carnii de pui. 



Ingrediente:

- 1 pui de casa
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
-  ulei de masline
-  1 cubulet de margarina
-  1 pahar de vin alb
-  1-2 cani supa de pui
-  sare, piper alb
-  5 galbenusuri
-  patrunjel verde
-  suc de lamaie proaspat

Mod de preparare:

- Se potrioneaza puiul in bucati potrivite si se tempereaza cu sare, piper, lamaie, usturoi , vin alb -se tine in frigider cateva ore sa capete gust de la condimente.

- Ceapa tocata se pune la foc mic cu ulei de masline si margarina  si usturoi tocat fin-cand devine sticloasa punem carnea si amestecam -pana devine putin colorata.Turnam vin alb si marinata de la pui si lasam inca 3 minute sa fiarba toate impreuna. Apoi turnam apa fierbinte sau supa de pui fierbinte -acoperim si lasam sa fiarba la foc mediu pana carnea e fiarta. Eu am folosit o cucta pentru a fierbe mai repede-dar ,daca aveti timp, carnea devine mai savuroasa gatita la foc mic mai mult timp.

- Cand e fiarta carnea scoatem bucatile de pui cu grija. Peste sosul din cratita stoarcem suc proaspat de lamaie-eu am folosit o lamaie intreaga-depinde de gustul fiecaruia. Intr-un vas amestecam cu un tel galbenusurile la care aduagam treptat din sosul fierbinte sau putina supa fierbinte , amestecand mereu cu grija sa nu se gateasca ouale si sa se faca omleta. Apoi turnam aceasta compozitie de galbenusuri peste sos. Turnam sosul peste carne si presaram cu patrunjel verde tocat. Daca va place puteti de asemenea sa aduagati putina smantana dulce la oua -eu prefer fara.

- Se serveste cu orez alb sau cu pure de cartofi. Si sa nu uitati de un vin bun alaturi.












Vinuri portugheze: Cartuxa