21 iunie 2017

Pipote de pui picante

Eu fac mereu pipotele dupa reteta de mai jos si le servesc ori ca si gustare (cu paine si bere) ori ca si fel principal (alaturi de cartofi piure, mamaliga sau cu orez fiert in tocanita). Incercati reteta propusa si va asigur ca veti adora pipotele facute asa.


Ingrediente:


  • 1 kg pipote de pui
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline
  • foaie de dafin, sare, piper, sos tabasco
  • 1/2 pahar vin alb
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lta de boia dulce, 1lta de boia iute
  • 1 lingura pasta de ardei gras
  • 1 morcov mic razuit
  • 2 rosii din conserva fara pielita
  • 1 cana pulpa de tomate
  • 1 cana de supa de pui

Mod de preparare:

  1.  Curatam si spalam pipotele in 2 ape.Eu am folosit pipote congelate -deci le-am lasat in prealabil sa se decongeleze si apoi le-am pregatit.

2. Tocam ceapa marunt si usturoiul si el punem la clait intr-o cratita cu ulei de masline si o foaie de dafin. Adaugam si morcovul razuit fin si lasam sa se inmoaie la foc mic. Adaugam apoi rosiile tocate marunt .
3. Adaugam pipotele ,amestecam si tuenam vinul alb. Cand acesta scade condimentam cu sare, piper, boiaua dulce si iute, pasta de ardei paprika, pasta de rosii si amestecam ca sa se omogenizeze ingredientele. Puneti cu grija sosul iute tabasco (sau daca aveti puteti pune doar ardei iute tocat fin) si putin oregano uscat apoi turnam supa de pui. Lasam sa fiarba bine -aduagand din cand inc and apa in cratita  pana pipotele sunt moi. 


4. Servim cu paine de casa si bere ca si gustare sau e sunt foarte bune alaturi de orez, cartofi piure sau mamaliga. Tine de preferinte. Noua ne place mult cu orez fiert direct in tocanita atunci cand pipotele sunt fierte .


Vinuri portugheze: Cartuxa