19 iunie 2017

Vara cu canicula si incendii


         Vara abia a inceput si ne-am trezit cu canicula peste noi -si cand zic canicula nu glumesc. Am avut zilele astea pana la 46 grade la umbra. Si Santarém se spune ca e cel mai cald oras din Portugalia. Detest caldura asta-unicul loc unde se poate suporta zilele astea caldura ireala de afara e la plaja unde temperaturile sunt mai decente. Sambata ne-am refugiat si noi la plaja Peniche unde vremea a fost fantastica- soare si temperaturi de 30 grade . Dar la intoarcere spre casa ne-a lovit cruda realitate-caldura, zapuseala si incendii peste tot.
        Chiar aici in Santarém era foc-aproape de unde stau dar era aparent controlat si a doua zi era stins. Dar la stiri am ramas socata de incendiul de langa Coimbra-un dezastru -oribil. Au murit peste 60 de persoane pana azi-si focul inca continua sa se raspandeasca, in ciuda eforturilor pompierilor, a localnicilor si a ploii insuficiente de dimineata asta. Sunt trista si ingrijorata- vara se presupune sa ne bucuram de caldura soarelui, de concediu,vacanta-si in relitate ma simt sufocata , fara aer, fara viata si chef de munca, de orice.
        Canicula asta doare...Si totusi trebuie mereu sa cautam resurse sa ultrapasam -trebuie sa ne facem datoria . In aceasta perioada sunt intr.un fel in vacanta-partial cel putin -si nu trebuie sa merg zilnic la scoala, Dar de maine-intoarcerea la realitatea de afara. Si ramane speranta ca poate poate vom avea putin noroc sa se reduca temperatura termometrelor macar putin.
Departe de canicula

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vinuri portugheze: Cartuxa