30 iunie 2017

Tiramisu

Tiramisu e cel mai popular desert italian si cel mai apreciat in toata lumea. Si bineinteles face parte din lista retetelor favorite in casa la noi. Va prezint varianta mea de Tiramisu-pur si simplu perfect.


Ingrediente:

  • 200 gr piscoturi 
  • 500 gr branza mascarpone
  • 80 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • putina sare
  • 1 cana mare cafea espresso tare
  • putin bayley or lichior Amaretto
  • cacao

Mod de preparare:


1. Facem intai cafeaua si o lasam la racit. Nu trebuie indulcita si cuc at e mai tare si mai aromata, cu atat mai bine. 

2. Amestecam bine galbenusurile cu zaharul pana devine o crema alba si spumoasa. Adaugam apoi crema Mascarpone, amestecand bine sa se omogenizeze. Batem apoi albusurile cu putina sare si le punem in compozitia cu branza, amestecand cu o spatula, cu miscari circulare de sus in jos, sa iasa o crema aerata, spumoasa.

3. Pregatim forma in care facem Tiramisu (eu am pus intr.un vas de ceramica dar se poate face pe un platou )-punem pe fundul vasului crema , intindem peste tot si punem un strat de piscoturi, toate inmuiate in cafeaua rece. Stropim cu lichior Amaretto (nu mult) si apooi pudram putin cu cacao cu ajutorul unei site mici)-punem crema peste care iar piscoturi-repetam procedeul pana ajungem la ultima .trebuie sa fie crema deasupra si pudram cu cacao neagra. 





Vinuri portugheze: Cartuxa