Cand ne gandim sa pregatim sardine trebuie sa urmam unele reguli:
- Se fac doar la gratar (cu carbune sau la gratarul electric) -simple ,cu sare. Nu se curata de solzi sau intestine-proaspete le spalam si le punem in sare cu cca 30 minute inainte de a le pune la gratar. Atentie la grasimea ce lasa-cu cat sunt mai grase sunt mai bune si nu se tin mult pe gratar ca sa nu se usuce.
- servim alaturi de cartofi fierti si salata cu ardei copti. de obicei cand incing gratarul pun mai intai ardeii la copt (2-3 bucati) si abia apoi sardinele cand totul e pregatit la masa (cartofii, salata si painea taiata felii). deci salata o facem din ardei copti, taiati fasii mici , rosii, salata verde, ceapa si oregano uscat, sare, ulei de masline si otet.
- Nu uitati vinul. desi mancam peste , sardina o servim cu vin rosu sau rose. E un peste cu gust puternic, ca si somonul si de aceea e corect sa servim un vin rosu, dar nu foarte aspru.
- Si se mananca cu mana :D (glumesc- doar ca eu prefer chiar cu mana) aveti grija de coloana vertebrala si intestinele care se inlatura cu grija .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu